Orgon enerjisi iddiaları ve korkunç cihazlar

Sigmund Freud'un izinden ilerleyen psikanalist Wilhelm Helm, 1930 yılında Orgone ismini verdiği bir teori geliştirdi. Bir tür hayat gücü veya kozmik enerji olarak nitelendirdiği orgon enerjisi, aslında Freud'un libido teorisinin bir devamı niteliğindeydi ve Wilhelm bu inceleme alanını Orgonomi olarak adlandırdı. 1940 yılında, kansere neden olan virüsleri öldürmek ve bitki yetiştirmek üzere, Faraday Kafesi (elektriksel iletken metal ile kaplanmış veya iletkenler ile ağ biçiminde örülmüş içteki hacmi dışardaki elektrik alanlardan koruyan bir muhafaza sistemi) ismini verdiği bir tür orgon deposu geliştirdi. Wilhelm'in bu saçma iddiaları hiçbir zaman kanıtlanamadı. Geliştirdiği orgon cihazlarını kaçak yollardan yurtdışına çıkarmak isteyen Wilhelm, bir süre hapiste de yattı.

LSD verilen fil

Fil davranışlarını inceleyen Warren Thomas tarafından yürütülen bu deney, bilim tarihinin yüz karası olarak biliniyor. Lincoln hayvanat bahçesinde 1962 yılında gerçekleştirilen deney, Truko isimli bir file, 297 miligram LSD (insanın kullanabileceği dozun 3000 katı) vererek, filde ortaya çıkacak davranışları gözlemlemek üzere yapıldı. Fillerde geçici bir delilik hali olarak bilinen 'musth' durumunun ortaya çıkması bekleniyordu. Fakat işler planlandığı gibi gitmedi ve 1 saatin ardından Truko'nun cansız bedeni yere yığıldı. Hayvan ölmüştü ve bilim tarihinin en yüz kızartıcı anlarından biri yaşanmıştı.

İki kafalı köpek

Charles Claude Guthrie, ünlü bir Amerikan fizyolog, 1912 yılında Nobel ödülünü kazanan Alexis Carrel ile bir takım çalışmalar yürütmüş ve bilim alanına önemli katkılarda bulunmuştu. Fakat Guthrie'ye Nobel ödülü teklif edilmemişti ve bunun nedeni olarak da köpekler üzerinde yürüttüğü deneyler gösterilmişti. Bilim dünyasını şoka uğratan bu deneylerde, Guthrie bir köpeğin kafasını keserek, kesilmiş kafayı bir başka köpeğe dikmek ve çift kapalı köpekler yaratmak istemişti. Amacına ulaşamayan Guthrie, ilginç bir gerçeği açığa çıkarmıştı: Bedeninden ayrılan köpek kafası belli bir süre boyunca suni yollarla canlı tutulabiliyor.

Frankenstein'ın köpekleri

Transplantasyon konusunda oldukça obsesif olan bir diğer bilim insanı Vladimir Demikhov, bilim dünyasında kalp naklinin temellerini atan kişi olarak biliniyor. Hayvanlar üzerinde oldukça tartışmalı deneyler yürüten Demikhov, tıpkı Guthrie gibi, bir çok konuda başarısızlık yaşadı.

İnsan saybörk

İngiliz Kevin Warwick, Reading Üniversitesi'nde profesör olarak çalışıyor ve bu üniversitede robotlar üzerine araştırmalar yapıyor. Dünya tarihindeki ilk saybörkü yapan kişi olarak da bilinen Warwick, kendi bedenine yerleştirdiği elektrotlar ve çipler ile, bedenini kullanarak internete erişebiliyor ve bedenine ait olmayan robotik bir kolu kontrol edebiliyor.