1. Bir bilgisayar simülasyonunda yaşıyoruz.

Teori: Eğer World of Warcraft gibi bir oyun oynadıysanız nasıl günlük hayatta olan her şeyin oradaki sanal evrende oluşturulduğunu görüp böyle düşünmeye başlayabilirsiniz. Yada Matrix filmini izlediyseniz bu teori neden bahsediyor anladınız.
Acaba doğru olabilir mi?: Belki de, şu an inanılmaz gibi gelse de bilim adamları bir simülasyonda yaşadığımıza dair bir kanıt bulabilmiş değiller. Sadece bazı ipuçları. Bir düşünceye göre eğer bir simülasyon içerisinde yaşasaydık bunun altyapısından kaynaklanan bir imza bulabilirdik. Bilim adamları bu teoriyi ispatlamanın yolunun kozmik ışınları incelemekten geçtiğini düşünüyorlar.

2. 4 boyutlu başka bir evrendeki bir kara delik kendi içerisine çökerek içinde yaşadığımız evreni oluşturdu.

Teori: Yeni ortaya atılan bu teoriye göre 4 boyutlu başka bir evrende bir kara delik kendi içerisine çökerek dışarıya bizim evrenimizi püskürttü. Ancak bir farkla bizim evrenimiz 3 boyutlu ve o evrendeki dördüncü boyut zamana dönüştü.
Acaba doğru olabilir mi?: Bilimsel olarak yeni bir teori, ve üzerinde daha düşünülmesi gerekiyor. Fakat bazı diğer teorilerle açıklanamayan soruları cevaplıyabiliyor.

3. Çokevren (Multiverse)

Teori:İçinde yaşadığımız evren sonsuz sayıdaki birçok başka evrenden sadece bir tanesi. Bu evrenlerden her biri diğerinden sadece bir tek seçenekle farklı. Sizin Türkiye cumhuriyeti cumhurbaşkanı olduğunuz bir evren var. Hatta Dünya’ya çarpan göktaşının çarpmamış olduğu ve hala dinazorların yaşadığı bir evren de var. Artık katrilyonlarca içerisinde Dünya’nın bile oluşmadığı evrenler de var. Ayrıca bu teoriye göre bir evrenin var olabilmesi için içerisinde bunu gözlemleyebilecek bilinçli varlıklar olmalı. Acaba doğru olabilir mi?:Bu teoriyi destekleyen oldukça güclü argümanlar mevcut. Hatta bazı fizikçilere göre yakın zamandaki Plank uydusunun verileri de bunu doğruluyor.

4. Büyük Çöküş

Teori:Evren galaksilerin birbirine yaklaşarak küçülecek ve bir anlamda ters Big Bang yaşanarak herşey başlangıca dönecek.
Acaba doğru olabilir mi?:Kütle çekiminin evreni birbirinden ayıran güce direnip bunu geri çevirecek kadar güçlenmesini gerektiriyor. Bizce bu teori pek gerçeğe benzemiyor.