Sahip olduğumuz en önemli ve olağanüstü organlardan biri şüphesiz ki gözlerimizdir. Biz gözlerimizi sadece görmek için kullanıyoruz fakat bakın ne gibi ilginç bilgilere de ulaşabiliyoruz.

1–Göz Renginiz Değişebilir!

İnsan irisinde ister yeşil ister mavi pigmentler olsun fark etmez. Aslında gerçek olan bu değil, gerçek olan gözümüzün aynı gökyüzü gibi değişken renkte olmasıdır. Yani ışığa ve bulunduğu ortama göre renk değiştirebilir.

2–Mavi Gözler

Eğer gözünüz maviyse bu şu anlama gelir. Siz ve dünyadaki diğer insanların aynı atadan geldiği iddia ediliyor. Bu da şu anlama geliyor; yaklaşık 10.000 yıl önce yaşamış olan ilk insanın da gözleri maviydi. Daha sonra ise kahverengi gözler ortaya çıkıyor.

3-Her Bir Göz Işığa Duyarlı 107 Milyon Hücreye Sahiptir

Yedi milyon koni renkleri görmenizde ve yüz milyon siyah ve beyaz çubuğu ayır etmemizde yardımcı olur. Yani görme yeteneğimizin yüzde onu bu işlevi görüyor.

4-20/20 Görsellik = Normal Görsellik

Karmakarışık yazılan sayılar bile gözler tarafından çok hızlı bir şekilde fark edilebilir. Fakat yapılan bazı göz testlerine göre 20/20 tam olarak istenen göz görseli değildir. Testte var olan bir sıradaki küçük noktayı görebiliyorsanız bu 20/16 görsele sahip olduğunuz anlamına gelir. Normal bir insanın görme yeteneği ise 20/8’dir.

5–Gözlükler

Eğer gözlük kullanıyorsanız bu sizin aslında her şeyi ters görüyor etkisi yaşamanıza sebep oluyor fakat beyniniz bu etkiye değiştirip düz bir şekilde görmenizi sağlıyor. Hatta bir şeye gerçekten tersten bakıyor olsanız bile beyniniz bir süre sonra buna adapte olacak ve size düz görmenizi sağlayacaktır. Bu konuyla ilgili tecrübe edilmiş birçok araştırma bulunmaktadır.

6–Göz Kırpma

Ortalama dakikada 17 defa, saatte 14,280, günde ise 5,2 milyon defa gözlerimizi kırpıyoruz. Kitap okurken, biriyle konuşurken veya şarkı söylerken göz kırpma sayımız daha da artıyor. -

7-Göz Kası

Vücudumuzdaki en hızlı kası hareketi göz kırpma hareketidir. O kadar hızlı bir şekilde göz kırpabiliriz ki saniyede 5 ya da daha fazlayı bulabilir.

8–Yaşlılık Belirtisi

Yaşlandığınız zaman okumak için gözlüğe ihtiyacınız olacak. 43 ile 55 yaş aralığındaki nüfusun % 99 ‘ u bir şey okumak için gözlüğe ihtiyaç duyuyor. Bunun sebebi gözlerimizdeki lens etkisinin yaşa bağlı olarak fonksiyonunu kaybetmesidir.

9–Göz Objektifi

Göz objektifi var olan bütün kameralardan daha hızlıdır. Bir noktaya odaklanmış ufak bir çocuğun objektifinde bu hızı daha açık bir şekilde yaşarız. Bir odanın içinde durun ve birçok farklı notaya bakın. Daha sonra aynısını her hangi bir kamera ile yapın aradaki zaman farkını açıkça göreceksiniz.

10–Ağlarken Göz Kırpma

Ağladığımızda gözümüzde oluşan gözyaşlarından gözümüzü kırparak kurtulmuş oluruz. Gözyaşları gözümüze nem katar ve gözümüz için anti bakteriyeldir.