2002 yılında, Wall Street'te bir borsacı 800 dolar gibi bir miktarla hisse senedi alım-satımı ile ilgilenmektedir. Hikayenin başlangıcı gayet normal gibi gelebilir, ancak Andrew Carlssin ismindeki bu borsacıyı diğerlerinden farklı kılan, bir yıl gibi kısa bir süre içerisinde parasını yüz binlerce kat artıracak olmasıyd!

2003 yılına gelindiğinde, Calrssin borsadan 350 milyon dolar kazanmıştı. Bu neredeyse imkansıza yakın gibi görünüyordu, ama olmuştu. Peki nasıl?

Andrew Carlssin zamanda yolculuk yaptığını iddia eden kişilerden.Tabii ki böylesine büyük bir başarının ardından sermaye piyasasını kontrol eden bir ABD kuruluşu olan SEC'in incelemesi başladı, ve Carlssin bir yıl sonra, 2003'te tutuklanmıştı.

İçeriden bilgi aldığı iddialarına karşı yanıtı ise kimsenin beklemediği şekilde geldi; 'Ben 2256 yılından geliyorum, bu ekonomik kriz ortamını ve yaşanacakları biliyordum'. Borsada 126 çok riskli işlem ve neredeyse sıfır hata.

Yetkililer, 800 doların 350 milyon dolar oluş macerasını detaylı bir şekilde inceledi. Carlssin'in, 126 çok riskli borsa işlemi yaptığı, ve neredeyse tüm işlemlerinde başarı sağladığı saptandı.

Bunun yetkililere göre tek mantıklı açıklaması, firmalardan bilgi almaktı ki bu büyük bir suç sayılmaktadır. Ancak şöyle bir gerçek de var ki, içeriden bilgi dahi alıyor olsa bu ivmede bir kazanç yine de çok zordu. Andrew Carlssin, tutuklandıktan sonra şunu söyledi; 'Dikkat çekmemek için bazen kasıtlı olarak başarısız işlemler de yapıyordum...'

Sermaye piyasası kurumu, Carlssin'in içeriden bilgi aldığına neredeyse emin.28 Ocak'ta tarihinde, 800 dolar gibi bir tutarı 300 milyon dolara çıkartmasının, içeriden bilgi alma dışında bir açıklaması olmayacağı görüşünün ağırlık basması üzerine, Wall Street'in çılgın adamı Andrew Carlssin tutuklanmıştır. Sermaye piyasasını kontrol eden SEC'in bir çalışanı Carlssin için şöyle diyordu;

Bu adamın palavralarına inanmıyoruz, ya delinin teki ya da patolojik bir yalan söyleme vakası.` `Ancak bir de şöyle bir gerçek var elimizde: Adam 800$`lık bir yatırım ile başlamış ve 2 hafta içinde sahip olduğu portföy 350 milyon doların üzerinde! Borsa üzerinden gerçekleştirdiği tüm alışlar ve satışlar beklenmedik gelişmelerin bilgisine dayanıyor, bunu şans faktörü ile açıklamak mümkün değil.`

2256 yılından zaman yolculuğu ile geldiğini iddia eden Carlssin, dünyanın en büyük belalarından biri olan AİDS ile ilgili gerçekleri açıklayabileceğini söyledi, ve ayrıca 9/11 saldırılarının ardından o dönem küresel terörü engellemeye yönelik bir numaralı hedef olan Usame Bin Ladin'in akıbetini de bildiğini ifade etti.

Ama bunun için kısa bir zaman yolculuğu yapması gerekiyordu, ve bunun için onu rahat bırakmalılardı. Bunun için beklediğini söyledi, herhangi bir bilgi vermeyeceğini söyledi çünkü bu gücün kötü niyetli insanların eline geçmesinden korkuyordu.