Şeytan Geçidi: Dyatlov 2 Şubat 1959 gecesi Ural dağlarında vukuu bulan ve 9 dağcının ölümü ile sonuçlanan esrarengiz bir olaydır. Olayın geçtiği yer, Kholat Syakhl dağının doğusundaki Dyatlov geçitidir. "Kholat Syakhl", Mansi dilinde Ölüm Dağı anlamına gelir. Dyatlov adı ise grubun lideri İgor Dyatlov'a atfen sonradan verilmiştir.

Kayakçıların kamp kurdukları yerdeki çadırları içeriden yırtılarak parçalanmış olarak bulunmuş, kurbanların bazılarının karda yalınayak, hatta don gömlek koşarak bir şeyden kaçtıkları, ikisinin kafatasının, ikisinin de kaburgalarının kırıldığı, birinin de dilinin yerinde olmadığı saptanmış, ancak bütün bunlara rağmen hiçbir cesette fiziksel mücadele izine rastlanmamıştır. Ayrıca ölenlerin giysilerinde anormal düzeyde radyasyon izleri bulunmuştur. Ölenlerin bazı yakınlarının iddialarına göre cesetlerin ciltlerinde turuncumsu, saçlarında ise grimsi bir renk hakimdi. Resmi sovyet kayıtları olayı "bilinmeyen bir gücün" etkisine bağlamıştır.

Yapılan spekülasyonların en yaygını olayın olduğu gece ve bunu takibeden günlerde bölgede çok sayıda kişi tarafından gözlemlenen turuncu ışık saçan gök cisimleri ile ilgilidir. Bir başka iddia da bölgede sovyet ordusunun gizli askeri deneyler yaptığı yönündedir.

Torino Kefeni, İsa'nın çarmıhtan indirildikten sonra sarıldığı iddia edilen sakallı bir adama ait önden ve arkadan silüetin olduğu keten kumaş.

İlk kez 1350’lerde Fransa’da sergilendi. 1578’de İtalya’ya getirilerek Torino'da San Giovanni Battista Katedrali’nde muhafaza edilmeye başlanmıştır. Pek çok kişi bunun mucizevi bir şekilde olduğuna inanırken, kuşkucular sahtekarlık olduğunu düşünüyordu.

1988 yılında kefenin bir kısmı karbon-14 yaş belirleme testine tabi tutuldu ve kefenin 700 yaşındaki keten bitkilerinden yapıldığı belirlendi.

1260-1390 arası bir tarihe ait olduğunun belirlenmesiyle gözden düşmesine rağmen, kumaş dini çevrelerde değerini hala korumaktadır.